Foglalj időpontot bemutatótermünkbe online vagy a +36 20 326 8115-es telefonszámon.

Újrahasznosított fa

Az újrahasznosított faanyagnak vagy fűrészárunak múltja visszanyúlik a 18. századtól a 20. század elejéig. Általában olyan faanyagra azonosítására használják, amely korábban már régi épületek, épületelemek vagy szerkezetek építésére szolgáltak. A fát újrahasznosítják és újra felhasználják, hogy megfeleljen a fenntartható és környezetbarát otthonok és vállalkozások iránti egyre növekvő mai igényeknek. A visszanyert fa nem összekeverendő az olyan fával, ami több éve kivágtak és eltároltak, de nem használták fel semmilyen építési célra.A mai újrahasznosított évszázados fa, egy olyan régi korból származik, amikor a fa mind Ázsiában, mind a többi kontinensen bőséges mennyiségben volt jelen, és fő építőanyagként használták fel. Az ipari forradalom térnyerésével, a fűrészüzemek gyakran sok város magját képezték, és bőséges fakészletet biztosítottak.
Az elmúlt évek tömeges ám jórészt nem fenntarthatóságra épülő fakitermelése következtében egyre kevesebb fa áll rendelkezésünkre az építkezésekhez. Az újonnan kitermelt fa ökológiai megfelelőjét, a visszanyert fát elsősorban exkluzív bútorok, dísztárgyak előállításánál lelhetjük fel, pl. polcok, íróasztalok, tükörkeretek, lakás és kerti kiegészítők. A visszanyert fa stílusos és népszerű választás a kereskedelmi helységek és a modern otthonok díszítésére. Az akár 100 évnél is öregebb faanyag feszes szemcsézettsége miatt ellenálló és egyedi keleties hangulatot kölcsönöz otthonunknak, irodánknak vagy akár kereskedelmi létesítményeknek is.

Újrahasznosított fa ápolása

Fontos megjegyzés: minden fából készült termékünk gondos kezelést kap mielőtt forgalomba helyezzük (csiszolt, festett, kezelt faanyagok). A színre festett termékeknél csak enyhén nedves vagy száraz puha ronggyal szabad tisztítanunk felületet. Olaj, lakk vagy viasz használata károkat okozhat a kézi festésben és nem segíti az anyag fenntartását!

A natúr vagy pácolással, lakkozással kezelt felület esetén szükség lehet ápolásra, hogy fenntartsuk és meghosszabbítsuk a termékek egészséges élettartamát.

Fenntarthatósága

Nem minden újrahasznosított fa rendelkezik FSC tanúsítvánnyal, azonban hasznos, ha megismerjük az újrahasznosított faanyagra vonatkozó szabályokat. Ahhoz, hogy FSC tanúsítvánnyal rendelkező, fogyasztás utáni eredetű faanyagnak minősüljön, a visszanyert faanyagot egyszer már fel kellett hogy használják, és el kell érnie a „hasznos élettartamának végét” ez eredeti rendeltetés szempontjából.

Kihagyhatatlan ajánlataink

Foglalj időpontot bemutatótermünkbe online vagy a +36 20 326 8115-es telefonszámon.

Chat megnyitása
1
Miben segíthetünk ?
Kérdésed van ?
Szia!
Miben segíthetünk ?