Foglalj időpontot bemutatótermünkbe online vagy a +36 20 326 8115-es telefonszámon.

Rólunk #beszédesbútorok

Történetünk kezdete nagyon egyszerű. Az utazás szeretete már egész pici gyerekkoromtól része volt az életemnek, szüleim spontán utazások keretében járták velünk Európát, nővérem később utazási értékesítő lett, két bátyám pedig motorversenyek keretében fedezte fel a térséget. Legkisebb gyerekként a családban rengeteg inspirációt kaptam tőlük, ami az utazáshoz és új kultúrákhoz kötött. Egyik kedvenc gyerekkori hősöm Willie Fogg, aki 80 nap alatt körbeutazta a bolygót és számos kalandot élt át. Ahogy lehetőségem adódott, mindig útra keltem, barangolva Európa, Ázsia, Amerika, Afrika, Ausztrália és Óceánia térségeiben. Minden új hely, új kultúra egy felfedezés, új emberek és élmények áradata.

Rólunk #beszédesbútorok

Rengeteg szép és egyedi dolgot láttam, és elkezdtem gyűjteni az adott régióra jellemző kisebb-nagyobb emléktárgyakat. Ezeket elővéve, újra nézve, mindig felelevenednek az utazások szép emlékei. Innen jött az ötlet, hogy hozzuk ezt az élményt haza, Magyarországra, Európába és a jelenlegi mindenhol kapható jórészt minimalista termékek mellett elérhetővé tegyünk keleties hangulatot árasztó kézzel készített egyedi bútorokat és dekorációs tárgyakat is. Az elragadó esztétikai élményen felül, közelebbről is megnézve az aprólékos faragásokat és festéseket, szimbólumok sokaságát fedezhetjük fel. Lótusz virágok, állatok, geometriai szimbólumok, melyek beszélnek hozzánk, pozitív életenergiát sugározva, innen ered a beszédes bútorok bolt ötlete.

Már a főiskolai éveim alatt elkezdtem egy nagy angolszász kereskedelmi cégnél dolgozni Magyarországon. Ez nagyszerű lehetőség volt, hogy megtanuljam a kereskedelem fontos építőkockáit. Az áruházakban töltött éveket logisztikai terület követte az elmúlt 14 évben. Nemzetközi vállalatok színeiben lehetőségem volt több kontinensre eljutva megnézni, hogyan működik a kereskedelem és az ellátási lánc globális és helyi szinten is, teljesen eltérő földrajzi keretek és vásárlói elvárások mellett. Így kerültem Észak-Amerikába, Ausztráliába, Új-Zélandra, Észak-Afrikába, Ázsiába és Európa több országába is.

A nagy cégek a világ lassan minden pontján hasonló tömegárukat tesznek a polcokra. A mi célunk, hogy a nekünk olyan sok örömet szerző egyedi, aprólékos kézimunkával előállított helyi kézműves termékeket hozzuk el a világ különböző pontjairól, hogy megoszthassuk zarándok társainkkal.

Indulásra a cég nevét (Oriental Heritage) is ihlető távol keleti stílusú kézzel faragott, egyedi bútorokat, és a régióra jellemző helyi kézművesek által készített trópusi tömörfa bútorokat, ázsiai dekorációs tárgyakat, például festett bambuszból készült rizskosarakat; réz gongokat vagy mangosztán, lámpával díszített térelválasztó paravánokat hoztunk nektek.

Gyönyörű kézzel készített, fenntartható forrásból származó bútorainkat és lakberendezési tárgyainkat szeretetre és tartósságra építjük. Kiváló minőségű szárított fák, hagyományosan kézzel szőtt szőnyegek. Egyedi darabok, amelyek öröklődnek, és amelyeket az őket létrehozó kézművesek gondosan készítenek. Hiszünk abban, hogy ha a választott termékek jelentenek valamit annak, aki készítette őket, akkor még nagyobb jelentőséggel bírnak majd annak, aki hazaviszi őket.

Minden otthonnak megvan a saját története, ahol az egyén stílusa életre kel. Mindig arra törekszünk, hogy ügyfeleinknek a legjobb szolgáltatást nyújtsuk. Ahogy otthonod története is változik, a beszédes bútorok boltjában folyamatosan megújuló választékkal várunk, így írva újabb és újabb történeteket. Köszönjük, hogy a történeted részesévé teszel minket!

Látogass el hozzánk: LaVida Oriental Heritage raktár-bemutató terem

Média megjelenések rólunk:

108.hu magazin, 2023. Április

Világjáró magazin – First Class edition, 2023. Április

Szakmai Önéletrajz (LinkedIn)

2022-jelenleg is LaVida Oriental Heritage – saját vállalkozás

2019-2021 Amazon: Luxembourg, Európa

2017-2018 Homebase & The Bunnings Warehouse: Anglia, Ausztrália, Új-Zéland

2015-jelenleg is VegaFűszeray – saját vállalkozás

1999-2014 Tesco Kereskedelmi Lánc: Magyarország, Anglia, Európa, India, Thaiföld

További városok

INDIA, Rajasthan

Rajasthan India északnyugati részén fekszik, jelentése hindi nyelven a „Királyok földje”. A famegmunkálás a 17. század óta létezik Rajasthanban. A 17. és 18. századi famegmunkálás remekművei ma is láthatók a helyi múzeumokban. Jodhpur faipari munkái nagyon jelentősek, különösen egy olyan régióban, amely híres az erődökről, palotákról, drágakövekről, faberakásos munkákról, tömbnyomtatási technikákról és a kék kerámiáról. Minden ajtó és szerény otthon esztétikusan díszített. A forma és a szín minden életet meghatároz, szinte dacolva a kopár, kiterjedt sivatagi homokkal. 

THAIFÖLD, Chiang Mai és Chiang Rai

Chiang Mai tartomány Thaiföld északi részén, Mianmarhoz közel fekszik. Leghíresebb a jóga elvonulásokról, az elefántmenhelyekről, a vízesésekről és a helyi kézművesekről, akik csodálatos kézműves termékeket készítenek trópusi fából, bambuszból és más, helyben elérhető természetes forrásokból.

NEPÁL, Kathmandu

Nepál fővárosa és egyben legnépesebb városa is Kathmandu. Népszerű úti cél a Himalájába vezető utazás vagy Bhután meglátogatásának megkezdéséhez. Kathmandu vibráló, kihagyhatatlan város a kalandvágyók számára. Mindenképpen látogass el a Thamelben található bazárba, ahol autentikus vásárlási élményben lehet részed.

Beszállító partnereink

Indiai beszállítóink

Nepáli beszállítóink

Thaiföldi beszállítóink

Foglalj időpontot bemutatótermünkbe online vagy a +36 20 326 8115-es telefonszámon.

Blog, érdekességek, tanácsok

Chat megnyitása
1
Miben segíthetünk ?
Kérdésed van ?
Szia!
Miben segíthetünk ?