Foglalj időpontot bemutatótermünkbe online vagy a +36 20 326 8115-es telefonszámon.

Termékápolási útmutató

A valódi fa ápolása

A hagyományos módszerekkel kézzel készített, természetes, tömörfa bútoraink minden darabja teljesen egyedi; nincs két teljesen egyforma. Indiai és thaiföldi bútoraink csodálatos, természetes termékek, amik kiegészíthetik otthonod, egyedi hangulatot varázsolva. Az igazi fából készült bútorok ápolása fontos. Kérjük, tekintsd meg az alábbi egyszerű útmutatókat a javasolt ápolásához.

Természetes viasz vagy olaj használata

Javasoljuk, hogy a keményfa bútorokat a fa típusának megfelelő kezelőanyaggal évente kétszer ápold, frissítsd fel. Ez segít megőrizni a fényüket, és kiemeli a fa gyönyörű természetes színét és szemcsézettségét. A természetes viasz vagy olaj használata megakadályozza a fa kiszáradását, ami egy idő után repedezéshez vagy vetemedéshez vezethet. Színesre festett termékek esetében nem ajánlott ez a kezelés. Natúr vagy barnára pácolt termékek esetén használhatunk természetes (tiszta) méhviaszt vagy kimondottan a kiválasztott fa típushoz ajánlott olajat, melyek bármelyik barkácsboltban kaphatóak, követve a dobozon található utasításokat a viasz vagy olaj felviteléhez a bútorra. Előzetesen mindig meg kell tisztítani a bútort, és meggyőződni arról, hogy a viaszolás vagy olajos kezelés előtt száraz és pormentes. Mindkét anyag használata esetén egy szöszmentes ruhával vékony réteget kell kenni a fa felületére, a szálak irányában haladva, hagyni állni 15 percig, majd egy tiszta ruhával ledörzsölni.

Kerüljük a hőforrásokat, hőhatásokat

Mint minden tömörfa termék esetében, az erős hőforrásokat, például a radiátorokat vagy a közvetlen napfényt is kerülni kell. A túlzott hő hatására a természetes fából készült termékek kiszáradhatnak, és végül megvetemedhetnek vagy megrepedhetnek.

Használjunk alátéteket!

Minden természetes fából készült bútor hajlamos a vízkárosodásra, ezért mindenképpen használj alátéteket, hogy elkerüld a forró bögrék, tányérok vagy nedves poharak által okozott karikafoltokat.

Részletes termékápolási tippeket és leírást fa típusonként itt találsz:

Teakfa, Mangófa, Mangosztán, Mimóza (Akácia), Bambusz, Újrahasznosított fa, Rózsafa

Chat megnyitása
1
Miben segíthetünk ?
Kérdésed van ?
Szia!
Miben segíthetünk ?