Foglalj időpontot bemutatótermünkbe online vagy a +36 20 326 8115-es telefonszámon.

Thaiföld

THAIFÖLD, Chiang Mai és Chiang Rai

Chiang Mai tartomány Thaiföld északi részén, Mianmarhoz közel fekszik. Leghíresebb a jóga elvonulásokról, az elefántmenhelyekről, a vízesésekről és a helyi kézművesekről, akik csodálatos kézműves termékeket készítenek trópusi fából, bambuszból és más, helyben elérhető természetes forrásokból.

Chiang Mai
Chiang Mai egy körülbelül 130,000 fős város Thaiföld északnyugati részén. A fővárostól 700 km-re északra található. Észak Thaiföld legnagyobb városa, egész Thaiföldön pedig a második legnagyobb. A Chiang Mai thai nyelven „Új város-t” jelent. 1296-ban alakult, a Ping folyó melletti elhelyezkedése és a sok fontos kereskedelmi útvonal közelsége miatt komoly történelmi jelentősége volt. A város a kézművesség és művészet központja. Gazdasági életében fontos még a faipar, textilipar, ékszergyártás és a járműgyártás. A város egyébként híres és jelentős turistaközpont, közel van a hmong, jao és karen törzsek központjaihoz.

Az általában sűrűn lakott ázsiai városokkal ellentétben, ez a város egy nagy falu hatását kelti – rendezett, tiszta, hagyományos és burjánzó. A város régebbi része „Old Town”, a 18. századi fallal körülvett negyed a folyó nyugati partján fekszik; számos 13. és 14. századi templom romjai találhatók itt. A modern kelet-parti rész nyitottabb terület. Két híd ível át a széles Ping folyón. A közelben található a Phu Ping palota, a thai királyi család nyári rezidenciája.

A város a thai kézművesség központjaként is híres. A közeli kis falvak olyan mesterségekre specializálódtak, mint az ezüstművesség, fafaragás, a kerámia, az esernyők és a lakkáruk készítése.

Templomkomplexum
A Wat Phra That Doi Suthep templomkomplexum Thaiföld egyik leghíresebb zarándokhelye. A templom 1073 méter magasságban fekszik Thaiföld egyik legmagasabb hegycsúcsának, a Mount Suthepnek a lejtőin, a városon kívül. A Doi Pui Nemzeti Park 16,000 hektárt foglal el a hegy körül. Kue-Na király a 14. században építtette a komplexum kolostorát; a tornyos pagoda állítólag Buddha ereklyéit őrzi. Sok más templom is található egyébként a városban. A Wat Phra Sing, ami 1345-ig vezethető vissza, ad otthon Phra Singnek, az északi országrész legjobban tisztelt Buddha-szobrának. Wat Chedi Luang (1411) Bangkok híres Smaragd Buddhájának adott otthont a 15. és 16. században.

Chiang Rai
Chiang Rai, a legészakibb tartomány Thaiföldön mintegy 785 kilométerre északra Bangkoktól. A Kok folyó medencéjében fekszik, Chiang Rai területe körülbelül 11 678 km2, átlagos 580 méterrel a tengerszint felett. A tartomány, amely a híres Aranyháromszög területén található, ahol Mianmar, Laosz és Thaiföld összefolyik, a három ország kapujaként is ismert.

Chiang Rai, amelyet 1262-ben Meng Rai király alapított, volt az első Lanna Thai Királyság és első főváros is. Később Burma hódította meg. Később vált újra Thaiföld területévé, és provinciának nyilvánították VI. Rama király uralkodása alatt (1910). A krónikák szerint az itt található Wat Phra That Doi Tung templom a 910-es évekből származik. A közelben található a Doi Tung királyi villa, egykori rezidencia. Somdej Phra Srinagarindra néhai hercegnő lakhelye. Hála neki a tevékenységeinek köszönhetően a hegyeket újra erdősítették, és a hegyi törzsek mák termesztésről inkább más növények termesztésére álltak át.

Manapság Chiang Rai egy utazó paradicsom felruházva bőséges természeti látnivalókkal és régiségekkel; maga a tartomány a múlt civilizációinak bizonyítéka. A látnivalók közé tartoznak a csodálatos hegyvidéki tájak, ősi települések romjai, történelmi helyek, buddhista szentélyek és etnikai falvak, valamint a tartomány számos hegyi törzsnek is otthont ad, akik lenyűgöző életmódot folytatnak. Chiang Rai az természetért rajongók számára több dzsungelben való túrázási lehetőséget ad különböző ösvényeken.

Thaiföld csodálatos termékeiből hoztunk egy kis ízelítőt nektek

További városok

INDIA, Rajasthan

Rajasthan India északnyugati részén fekszik, jelentése hindi nyelven a „Királyok földje”. A famegmunkálás a 17. század óta létezik Rajasthanban. A 17. és 18. századi famegmunkálás remekművei ma is láthatók a helyi múzeumokban. Jodhpur faipari munkái nagyon jelentősek, különösen egy olyan régióban, amely híres az erődökről, palotákról, drágakövekről, faberakásos munkákról, tömbnyomtatási technikákról és a kék kerámiáról. Minden ajtó és szerény otthon esztétikusan díszített. A forma és a szín minden életet meghatároz, szinte dacolva a kopár, kiterjedt sivatagi homokkal. 

THAIFÖLD, Chiang Mai és Chiang Rai

Chiang Mai tartomány Thaiföld északi részén, Mianmarhoz közel fekszik. Leghíresebb a jóga elvonulásokról, az elefántmenhelyekről, a vízesésekről és a helyi kézművesekről, akik csodálatos kézműves termékeket készítenek trópusi fából, bambuszból és más, helyben elérhető természetes forrásokból.

NEPÁL, Kathmandu

Nepál fővárosa és egyben legnépesebb városa is Kathmandu. Népszerű úti cél a Himalájába vezető utazás vagy Bhután meglátogatásának megkezdéséhez. Kathmandu vibráló, kihagyhatatlan város a kalandvágyók számára. Mindenképpen látogass el a Thamelben található bazárba, ahol autentikus vásárlási élményben lehet részed.

Beszállító partnereink

Indiai beszállítóink

Nepáli beszállítóink

Thaiföldi beszállítóink

Foglalj időpontot bemutatótermünkbe online vagy a +36 20 326 8115-es telefonszámon.

Blog, érdekességek, tanácsok

Chat megnyitása
1
Miben segíthetünk ?
Kérdésed van ?
Szia!
Miben segíthetünk ?