Foglalj időpontot bemutatótermünkbe online vagy a +36 20 326 8115-es telefonszámon.

Marco Polo collection-2

Marco Polo ihletésével: A kultúrák összefonódása

Tarts velünk egy keleti utazásra a Selyemút mentén a Marco Polo kollekciónkkal. A velencei felfedező Kelet kincseit hozta el a nyugati világnak, ez inspirálta Marco Polo és Selyemút kollekciónkat: bútorok, selyem faliszőnyegek (Silk Road kollekció) és lakberendezési tárgyak, amelyek a kultúrák keveredését tükrözik. A díszes mintákkal és szimbólumokkal, kifinomult faragásokkal ellátott termékek az ősi Selyemút szívébe invitálnak, ahol Kelet és Nyugat találkozik. Tapasztald meg te is a kulturális fúzió szépségét saját otthonodban.

Marco Polo ihletésével: A kultúrák összefonódása #beszédesbútorok

Marco Polo velencei felfedező és kereskedő volt, aki a 13. században tett kiterjedt ázsiai utazásairól híres. Kalandjai és írásai maradandó hatást gyakoroltak a felfedezések és a kereskedelem világára. 24 év alatt közel 15,000 mérföldet (24,000 km) tett meg! Lenyűgözte Kelet egzotikus szépsége és sokrétűsége, írásai tele vannak az utazásai során megismert buja tájak, díszes paloták és évezredes kultúrák leírásaival.

Marco Polo ihletésével: A kultúrák összefonódása #beszédesbútorok

Gyakran említik a Kelet kapuinak megnyitásáért a nyugati világ előtt. Az ősi Selyemúton tett több mint két évtizedes, figyelemre méltó utazása megismertette Európát Ázsia gazdagságával és csodáival. Ebben a cikkben röviden felidézzük Marco Polo életét és kalandjait, maradandó örökségét, a kontinenseket és kultúrákat összekötő emberét. 17 éves korában indult rendkívüli keleti útjára, apját és nagybátyját kísérte el egy olyan útra, amely a Bizánci Birodalmon, a Közel-Keleten és végül Kublai Kán, Kína mongol uralkodójának udvarába vezetett. Marco élénk leírásai az út során megismert kultúrákról, emberekről és tájakról később híres útinaplójában, “Marco Polo utazásai“-ban kerültek összeállításra.

Hosszasan tartózkodott Kublai kán udvarában. A kán megbízható tanácsadójaként és diplomatájaként szolgált, ami lehetővé tette számára, hogy ne csak Kínát, hanem olyan távoli régiókat is felfedezzen, mint Tibet és Burma. A kán birodalmával kapcsolatos megfigyelései a nyugati olvasók számára felbecsülhetetlen értékű betekintést nyújtottak Kelet akkor még kevésbé ismert világába.

Marco Polo sokat utazott a Selyemúton, az Ázsiát Európával összekötő ősi kereskedelmi útvonalon. Útközben egzotikus fűszerekkel, értékes drágakövekkel, különleges selyemtextíliákkal, tömörfa bútorokkal és a kultúrák gazdag történelmével találkozott. E felfedezésekről szóló beszámolói később az európai kereskedőket és felfedezőket inspirálták, és megalapozták az utat a Kelet és Nyugat közötti kereskedelem növekedéséhez.

A keleti keményfa bútorokat kiváló kézműves munkájuk és szimbolikus jelentőségű mintáik miatt népszerűek. Ezek a bútorok gyakran kifinomult faragásokkal, intarziás részletekkel és gazdag, egzotikus faanyagokkal rendelkeznek, amelyek megragadják a szemet, akárcsak a tájak és kultúrák, amelyekkel Marco Polo találkozott. A türelemmel és hozzáértéssel készített keleti keményfa bútorok kiállják az idő próbáját, generációkon keresztül öröklődnek, megőrizve a keleti történelem és művészet történetét.

Marco Polo ihletésével: A kultúrák összefonódása #beszédesbútorok

Marco Polo utazásai nemcsak a Kelet nyugati megértését gazdagították, hanem a felfedezők és kereskedők későbbi generációira is mély hatást gyakoroltak. A távoli országokról és kincseikről szóló részletes beszámolói felkeltették a későbbi kalandorok, köztük Kolumbusz Kristóf kíváncsiságát, akinek állítólag volt egy jól olvasott példánya Marco Polo könyvéből.

Marco Polo öröksége mint bátor felfedező és sokoldalú kereskedő a mai napig fennmaradt. A Selyemúton tett utazásai, Kublai kánnal folytatott kapcsolatai és nagy hatású könyve kitörölhetetlen nyomot hagytak a felfedezések történetében és világunk összekapcsoltságában. Marco Polo története a kíváncsiság erejéről és az ismeretlen felfedezésére irányuló tartós emberi vágyról tesz tanúbizonyságot, ami őt a történelem évkönyveinek időtlen alakjává teszi. Ő ihlette Marco Polo és Silk Road kollekciónkat 🙂 Ha kedved kaptál nézz körül a honlapon és válogass kedvedre rézberakásokkal díszített szekrények, vintage asztalok, ópium dohányzóasztalok és Jali fali panelek közül!

Felhasznált források: Wikipedia, Pinterest

Címkék:
Chat megnyitása
1
Miben segíthetünk ?
Kérdésed van ?
Szia!
Miben segíthetünk ?